Actua

Het belang van een back-up persluchtsysteem

Heb je je ooit afgevraagd of je een back-up compressor nodig hebt?

Waarom is het belangrijk om een back-up persluchtsysteem te hebben?

Voor bedrijven wiens werking voor 24/7 afhankelijk is van perslucht, is het essentieel om een back-up persluchtsysteem te hebben.

Wat gebeurt er met uw productie als u maar één compressor heeft en die een routineonderhoud moet ondergaan of als u een storing heeft?
Het komt tot stilstand, wat leidt tot kostbare downtime en een aanzienlijk verlies aan inkomsten!

De recente tekorten in de toeleveringsketen kunnen extra vertragingen veroorzaken terwijl u moet wachten op een nieuwe compressor of reserveonderdelen. Door simpelweg uw back-upcompressor gebruiksklaar te hebben, kunt u die downtime elimineren en blijven werken. U kunt uw bedrijf draaiende houden en uw klanten tevreden houden, terwijl u wacht tot uw systeem gerepareerd of vervangen is.

Het belang van back-up persluchtsystemen.

Er zijn verschillende redenen waarom we denken dat u dankbaar zult zijn voor uw back-up persluchtsysteem. Het is niet alleen voor noodgevallen, U kunt het ook gebruiken om te helpen bij snelle doorlooptijden, load sharing en meer.

Het is jammer, maar zelfs de beste apparatuur kan falen.
Dit betekent dat het hebben van een compressorsysteem, compleet met een back-upcompressor, absoluut cruciaal is. Initiatief nemen en er nu een kopen, in plaats van later, is de slimste zakelijke beslissing. Vooral als je de kosten afweegt tegen de gevolgen van het niet-hebben ervan.

Kosten bespaard.

Wanneer u in een back-up investeert, kunt u op de lange termijn geld besparen omdat u geen productieverlies lijdt als uw hoofdcompressorpakket uitvalt. U hoeft werknemers geen overuren te betalen om deadlines te halen.

Geen projectvertraging.

U kunt direct overschakelen naar uw back-upcompressor, zodat het project waaraan u werkt soepel kan worden voortgezet. U kunt uw back-upcompressor laten draaien terwijl u wacht tot de benodigde vervangende onderdelen binnenkomen.

Naadloos gepland onderhoud.

In plaats van downtime tijdens routine- of noodonderhoud, kunt u plannen om uw back-upcompressor gedurende die tijd te laten draaien. Dat vermindert de druk op de onderhoudsmonteur om snel te werken. Hiermee kunt u onderhoud aan uw primaire compressor plannen wanneer het u en het onderhoudsteam uitkomt.

Gebruik Back-up compressor

In plaats van uw back-upcompressor ongebruikt te laten en u af te vragen of hij correct zal werken wanneer u hem nodig heeft, houdt u hem in actie! Laat hem minstens 1 halve dag per week de werklast overnemen, zodat u zeker bent dat als de hoofdcompressor uitvalt, back-up zal werken.

Verhoogde ROI en productie.

Geen downtime betekent geen verspilde tijd. Producties blijven op schema, zodat u deadlines kunt halen en klanten tevreden kunt houden. Uw back-upcompressor betaalt zichzelf in de loop der jaren terug, met een hogere productie.

Bedien meerdere apparaten.

Bij een krappe deadline, een groot project of in afwachting van een bestelling, kunt u de productie versnellen door beide systemen tegelijk te gebruiken om meerdere apparaten te bedienen.

Als u een back-up persluchtsysteem nodig heeft, kunnen wij als LVC Solutions u helpen!

Ook in geval van nood voorzien wij u vandaag met de nodige persluchtvoorzieningen (compressor-droger-buffer-filtering-…)

Dit alles is voor ons geen probleem!

Aarzel niet ons te contacteren!